Payday loans
Patika Homeopátia Allergia szezon

Aranysárkány WEB Patika

kosarának tartalma

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Allergia szezon

Allergiaszezon! Csökkenthetjük a hagyományos gyógyszer mennyiségét homeopátiás szerekkel!

Az allergiás túlérzékenységi reakció egyik következménye a hisztamin felszabadulása, ez az anyag felelős az allergiás tünetek nagy részéért.

Az antihisztamin tartalmú bevételre szánt gyógyszerek (úgynevezett 2. generációs antihisztaminok) olyan készítmények, melyek a hisztamint leszorítják a receptoráról, így nem engedik, hogy kifejtse hatását. Így mérséklik az orrviszketés, orrfolyás tüneteit, csökkentik a tüsszögést. Az orrdugulást nem szüntetik meg. Hátrányuk, hogy sokan nem szedhetik ezeket a gyógyszereket (kisgyermekek, várandósok), és nagyobb adagban, vagy hosszú szedés során mellékhatásaik lehetnek.

Akkor hatnak legjobban, ha megelőzésképpen alkalmazzák, hatásuk rosszabb, ha már erősek az allergiás tünetek. Ez logikus. A második generációs antihisztaminok a hisztamin receptorokhoz kötődnek. Addig, amíg van szabad receptor, és nem csücsül mindegyiken egy-egy hisztamin molekula.

A homeopátia is ismer klinikai kísérletekkel bizonyítottan hatásos antihisztamin- jellegű szereket. Az egyik ilyen a Histaminum, a másik az Apis mellifica. Hatásuk nem a receptorokhoz való kötődésen alapszik, hanem a hisztamin felszabadulását gátolják, hasonlóan a kromoglikát tartalmú allergia elleni gyógyszerekhez.  

A különbség, hogy a kromoglikát tartalmú gyulladáscsökkentőknél a maximális hatás kialakulásához legalább 2-4 hét folyamatos alkalmazás szükséges, vagyis akut esetben nem hatnak. Ezzel szemben a Histaminum és az Apis hirtelen erős tünetek esetén is gyorsan hat.
Histaminumnak és az Apisnak folyamatosan szedve sincs mellékhatása. Ha szükséges a hagyományos gyógyszer, ennek mennyisége csökkenthető, ha az antihisztamint éjjelre vesszük be (ilyenkor nem lényeges az álmosító mellékhatás sem), nappal pedig az allergia súlyosságától függően 2-3x 5 golyó Histaminum 15 vagy 30 CH-val helyettesítjük.

Az Apis mellifica különösen alkalmas még a duzzadt nyálkahártyák (orrdugulás) kezelésére, és ödémával járó allergiás reakciók csillapítására. (pl. méhcsípés)

Az orrdugulás bosszantó allergiás tünet, amire hagyományosan érszűkítő hatású orrcseppeket javasolnak.

Az orrdugulásra javasolt orrcseppek sem ajánlottak hosszabb távon, mert helyileg összehúzzák az orr ereit. Szívbetegek, magas vérnyomásban szenvedők és antidepresszáns gyógyszereket szedők nem is használhatják ezeket a szereket. Tartósan alkalmazva az érszűkítő hatáshoz hozzászokik az orrnyálkahártya, és a gyógyszer megvonása a tünetek jelentős súlyosbodását eredményezheti (gyógyszer által kiváltott nátha), emiatt az orrdugulás csökkentőket csak néhány napig (legfeljebb 7-10 nap) lehet alkalmazni. Ez igaz az érszűkítő hatású szemcseppekre is.

Az allergiás tüneteket enyhítsük homeopátiával!

Az allergia gyógyítása homeopátiás megközelítéssel elsősorban a hajlam kezeléséből áll. Ez egy hosszabb folyamat, a személyiség, a testi tünetek, családi hajlamok alapján felírt alkati szerrel történik. Ezt a kezelést legjobb olyan időben elkezdeni, amikor nincsenek erős tünetek. Egy homeopátiában ismert szabály szerint általában annyi hónapot vesz igénybe a gyógyulás, amilyen régen (ahány éve) az allergia tart.  Szénanátha esetén a téli időszak ideális erre. 

A másik módszer az akut tünetek kezelése, enyhítése. Ilyenkor az egyéni tüneteket – hiszen mindenki másképp reagál egy allergénre – a tünetek alapján írt egyéni szerrel kezeljük. Ilyenek például:

Euphrasia – szemviszketés, könnyezés, tüsszögés esetén

Allium cepa – könnyezés, tüsszögés (mint hagymavágásnál) esetén

Arsenicum album – ez az alkati szerként is gyakori gyógyszer a maró, kevés orrváladék, nehézlégzés esetén hat

Sabadilla – ha a szájpadlás is viszket.

A tüneti szereket hosszan sorolhatnánk, érdemes tapasztalt homeopata tanácsát kérni, ha választunk.

Másik módszer, hogy antihisztamin hatású homeopátiás szert (Histaminum) kombinálunk az allergénből készült homeopátiás szerrel:

Pl. pollenallergia esetén:

Pollens 15 CH + Histaminum 15 CH – naponta többször.

parlagfűallergia esetén:

Ambrosia 15 CH + Histaminum 15 CH

Részletesen a tüneti szerekről itt:

Megrendelem az Aranysárkány WEB Patikában

 alt    Apis 30 CH

 alt     Pollens 15 CH

 alt     Histaminum 15 CH

 alt     Ambrosia 15 CH

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás homeopatia.info.hu

 

SCHÜSSLER SÓ - Nr. 3 FERRUM PHOSPHORICUM / DHU 100g / 400 tbl
SCHÜSSLER SÓ - Nr. 3 FERRUM PHOSPHORICUM / DHU 100g / 400 tbl
2 250 FT
PARODONTAX FLUORIDE / 75ml
PARODONTAX FLUORIDE  /  75ml
1 473 FT
EUGENIA JAMBOSA / 4g
EUGENIA JAMBOSA   /   4g
910 FT
CSALÁN SAMPON SZÁRAZ HAJRA / 250ml
CSALÁN SAMPON SZÁRAZ HAJRA  /  250ml
803 FT
BLATTA ORIENTALIS / 4g
BLATTA ORIENTALIS / 4g
910 FT