Payday loans
Patika Homeopátia Influenza

Aranysárkány WEB Patika

kosarának tartalma

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Influenza

Az influenza még ma is a legnagyobb járványokat okozó betegség. A betegség kialakulásában nem csak a kórokozó influenzavírus , hanem az egyén védekezőképessége is szerepet játszik. Ha az immunrendszer erős, akkor a szervezet ellenáll a kórokozónak, ami így nem vezet betegséghez.

 A B vírus az A "kistestvére", ez is okozhat járványokat, és ez is igen variábilis.

A C vírus "csak" kisebb helyi járványokat vagy szórványos megbetegedéseket idéz elő.

A szervezet védekezése a betegségek ellen leginkább az immunrendszer épségén múlik Az immunrendszer karban tartható, erősíthető megfelelő táplálkozással, kellő testmozgással, elegendő pihenéssel

Az influenza cseppfertőzéssel terjed, köhögéssel, tüsszentéssel kerül a vírus a levegőbe Lappangási idejének 1-3 nap.

Az influenza általános tünetei: láz, fej- és torokfájás, izületi- és végtagfájdalom, levertség érzés. Kísérő tünet lehet főleg gyerekeknél a középül és arcüreg gyulladás, illetve elhúzódó hörgőgyulladás.

A heveny lázas állapot általában 3 napig tart. A beteg fertőzőképessége a tünetek megszűnéséig tart Hogy ne fertőzzön meg másokat, a betegnek kerülnie kell a közösséget, különös tekintettel a gyerekekre, az idősekre és várandós kismamákra.

Szövődménymentes esetben a beteg egy hét alatt meggyógyul. Az influenza veszélye, hogy a felsőlégutakat érintő vírusos megbetegedés lehúzódhat az alsó légutakra, a hörgőkre és tüdőgyulladást is okozhat. Esetenként szív- és idegrendszeri szövődmények is kialakulhatnak. A súlyos szövődmény ritka, leggyakrabban a legyengült szervezetben, krónikus légúti betegségben szenvedőknél, időseknél vagy erős dohányosoknál fordulhat elő.

Az influenza mellett gyakran találkozunk a megfázással a mely elsősorban az orr-és garatüreget érinti. A megfázást is gyakran vírusok okozzák de ezek nem azonosak az influenza vírussal. A megfázás tünetei a torokfájás, rossz közérzet, láz. A köhögés hurutos. A megfázás legtöbbször csak a felső légutakra terjednek ki, és nem vezetnek komolyak szövődményekhez.

Mindkét felső légúti betegséget a szervezet immunrendszere képes ellenanyagok termelésével legyőzni.

A betegség ideje alatt többféleképen lehet javítani a közérzetet, erősíteni az immunrendszert. Fontos a sok pihenés, és gyorsabban lehet felépülni C-vitamin szedése mellet. A láz folyadékveszteséget okoz, ezért a szokásosnál jobban oda kell figyelni a folyadékpótlásra - amelynek el kell érnie a napi 2-2,5 liter.

A hagyományos gyógyításnál ki kell emelni a megelőzésként alkalmazott influenza elleni védőoltás, amely azonban csak az influenza A és B vírus okozta fertőzésektől véd. Az antibiotikumokkal bizonyos szövődményeket lehet kezelni.

A hagyományos gyógyítás mellett vagy helyett egyre nagyobb szerepet kap a homeopátiás terápia, amely mind a megelőzésben és mind a terápiás gyógyításban az immunrendszer erősítésén alapul. A homeopátia hatásos gyógyszere az Oscillococcinum nevű készítmény, amely csecsemőkortól kezdve alkalmazható egészen az aggastyánkorig. Bevehető a lappangási időszakban, de az influenzás tünetek jelentkezésekor is el lehet kezdeni a szedését. Hatására az influenzás tünetegyüttes kialakulása csaknem valamennyi esetben elmarad. Ha a betegség már kifejlődött, akkor terápiásan is alkalmazhatjuk. Az akut vírusfertőzés kezelésénél a homeopátiás terápia lerövidíti a betegség valamennyi szakaszát, és ez annál erőteljesebb mértékű, minél korábban kezdtük el a kezelést.

Az Oscillococcinumnak ellenjavallata nem ismeretes.

 

VITEX AGNUS CASTUS / 10g
VITEX AGNUS CASTUS    / 10g
1 650 FT
NATRIUM SULFURICUM / 4g
NATRIUM SULFURICUM   /   4g
910 FT
MANGANUM ACETICUM / 10g
MANGANUM ACETICUM    / 10g
1 650 FT
IMMUNÍCIÓ TABLETTA(KURKUMA, SHIITAKE, ZÖLDTEA) / 120db
IMMUNÍCIÓ TABLETTA(KURKUMA, SHIITAKE, ZÖLDTEA)  /  120db
3 104 FT
CHINA RUBRA / 1g
CHINA RUBRA    / 1g
830 FT